Get new posts by email
ianuarie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Apr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
  • 788.634

Cum suntem:o psihologie a rutinei (Vincent Deary)

Cum suntem:o psihologie a rutinei (Vincent Deary) o carte ce iti poate schimba viata in bine !!

La vârsta de 40 de ani, renumit-ul psihoterapeut Vincent Deary isi da demisia de la locul de munca din Londra, isi vinde casa si se muta la Edinburgh, un oras de pe coasta de est a Scotiei, cu gandul de a scrie o carte despre… schimbare. El nu dorea sa scrie o lucrare de psihologie populara, despre cazurile clinice, ci o carte autentica despre propria sa viata, despre familia sa, despre prietenii sai, un proiect ambitios de a aduce impreuna, intr-o viziune coerenta, teorii cunoscute referitoare la natura umana si la tehnologiile schimbarii.

Ca sa vedem cum suntem, cum arata viata noastra normala, nu e nevoie sa privim prea in profunzime si sa gandim prea mult. Caci lumea noastra este mica. Oamenirea este alcatuita din creaturi ale obisnuintei: isi construiesc propriul drum in viata, il consolideaza, se instaleaza comod in el si tind sa ramana acolo pentru totdeauna. In cea mai mare parte a vietii traim pe pilot automat. Ne place sa traim astfel. Dar apoi, inevitabil, intervine ceva ce ne scoate de pe drumul batatorit al rutinei si ne pune in fata marii provocari a schimbarii.

Cum ne comportam odata confruntati cu aceasta veritabila criza, ce strategii adoptam si care sunt pasii pe care-i urmam pentru a ne instala cat mai rapid si mai confortabil intr-o noua lume mica sunt teme pe care autorul le trateaza, inainte de toate, cu un viu interes personal.

(VINCENT DEARY este medic psiholog, profesor asociat la Universitatea Northumbria. Este membru fondator al Northern Association for Persistent Physical Simptoms, o reţea clinică menită să sprijine îngrijirea persoanelor cu simptome fizice pe termen lung.)

Cum suntem:o psihologie a rutinei (Vincent Deary) poate fi cumparata de AICI 

Schimba si tu ceva in viata ta , renunta la rutina , fa ceva nou , fi creativ/a , incearca sa descoperi lucruri noi , sa inveti chestii noi , CITESTE! Citind o carte iti poti dezvolta vocabularul , vei creea noi conexiuni neuronale, vei fi mai inventiv.

De asemenea iti vei dezvolta imaginația și vei avea posibilitatea de a învăța lucruri noi sau de ce nu, să exersezi diverse abilități folosindu-te de cunoștințele din cărți.

Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi acest scurt articol, daca va placut da-ti like paginii noastre de Facebook , aflata undeva prin dreapta si lasati-ne comentarii cu pareri despre continutul acestui site si despre ce ati dorii sa mai scriem. A si sa nu uit da-ti SHARE!!

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Facebook Comments

  • 788.634

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  • 788.634

Hey there!

Sign in

Forgot password?
Close
of

Processing files…