Get new posts by email
ianuarie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Apr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
  • 788.634

Magazin cu produse tradiţionalele româneşti, deschis în premieră de o cooperativă din Alba

         Valorificarea dificila a produselor agro-alimentare si, de cele mai multe ori, la preturi nesatisfăcătoare, i-a făcut pe mai multi producători din judeţul Alba, constituiţi in cadrul unei cooperative, sa îşi unească forţele si sa deschidă primul magazin dedicat exclusiv produselor tradiţionale româneşti.

 

„Am lucrat ceva timp cu magazinele mari si am ajuns din păcate sa fim condiţionaţi de anumite preturi, care nu ne avantajau si nu ne încântau producătorul nostru. Astfel, am luat atitudine si am realizat acest magazin cu ajutorul membrilor cooperativei. Nu am accesat fonduri si nici credite pentru el”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Tudor Man, preşedintele Cooperativei Agricole Horticole Alba.

Un alt motiv pentru care producătorii agricoli au considerat necesară o astfel de investiţie a fost şi promovarea produselor tradiţionale româneşti, mai ales că acestea, în pofida unui preţ mai mare, sunt de calitate.

„Produsul nostru autentic are alt gust, altă calitate. Romanul trebuie să înţeleagă că susţinând producătorul roman susţine economia ţării. De aceea am ales şi această denumire a magazinului -Bunataturi Romanesti- tocmai pentru a ne detaşa de tot ce înseamnă importuri”, ne-a mai spus Tudor Man.

În magazin se găsesc produse de carmangerie de casă, brânzeturi, ouă, dulceţuri, siropuri, sucuri naturale, zacusca şi alte conserve din legume, murături, uleiuri de casă presate la rece, tăieţei de casă, fursecuri şi turtă dulce, pâine tradiţională, vin, palincă de casă, bere de casă nefiltrată, păstrăv viu, legume şi fructe, precum şi altele.

Pentru viitor, conducerea Cooperativei Agricole Horticole Alba şi-a propus să înfiinţeze şi un depozit de colectare local, precum şi să extindă lanţul de magazine.

„Facem parte dintr-un GAL şi ne dorim să realizăm în viitorul apropiat şi un depozit de colectare şi poate chiar o linie de procesare. Bineînţeles, ne dorim mult şi să extindem lanţul de magazine.

Unitatea se bucură şi de parteneriatul cu Centrul de procesare a legumelor şi fructelor de la Saschiz, jud. Mureş, aflat sub înaltul patronaj al Prinţului Charles, cunoscut promotor al biodiversităţii din România, şi al Guvernului britanic.

Cooperativă Agricolă Horticola Alba este formată din peste 60 de producători locali din judeţul Alba, Cluj, Mureş, Sibiu şi Hunedoara, legumicultori şi horticultori care împreună administrează peste 500 hectare de pământ cu un efectiv cuprins din peste 100 de capete de bovine, 100 de capete de porcine, peste 500 de ovine şi 100 de capre, culturile (porumb, floarea soarelui, grâu, pepene galben, cartof, varza, mac, căpşuni, afine, ciuperci, roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde, gulii, brocoli, ţelina, morcov, fasole verde şi boabe, salată verde şi flori), dezvoltându-se atât afară, cât şi în solarii (peste 50 de solarii aşezate pe o suprafaţă de peste 4 hectare de pământ).

 

magazin2

maagzin3

sursa stiriagricole.ro

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Facebook Comments

  • 788.634

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  • 788.634

Hey there!

Sign in

Forgot password?
Close
of

Processing files…