Shares Views 1 Comments
Get new posts by email
ianuarie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Apr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
  • 788.634

Nu vă mai speriați de refugiații teroriști- îi avem deja printre noi

      De câte cazuri șocante mai este nevoie pentru ca noi să luăm atitudinte și să nu mai fim doar privitori pasivi? În timp ce voi stați în case speriați de amenințarea refugiaților care nu ne vor călca niciodată pragul, în timp ce le plângeți de milă părinților abuzivi din Norvegia, un ticălos își inițiază propriul copil în arta sexului oral. În timp ce vă adunați în turme și umpleți buzunarele preoților în speranța iertării păcatelor, un individ libidinos își atinge, într-un mod absolut grețos, fetița. Nu voi aminti vârsta copilului pentru că, indiferent de aceasta, o astfel de faptă este de neconceput.
Am citit în săptămânile trecute postări ale unor oameni, pe care-i urmăream cu drag, care m-au făcut să-mi pun fel și fel de întrebări. Am fost neplăcut surprinsă de faptul că aceștia considerau că o palmă dată copilului este ceva normal, ceva ce-l va face pe viitor să își analizeze bine acțiunile. Carevasăzică încercați să vă educați cititorii cu artă și cu vorbe frumoase, dar copiii vi-i educați cu violență. Eu de gândirea sănătoasă a acestor oameni mă îndoiesc. De asemenea, am citit că în Iași sunt cei mai mulți susținători ai familiei Bodnariu. Să înțeleg, așadar, că violența domestică și abuzurile sexuale sunt la ele acasă.
      Câți copii mai trebuie să treacă prin asemenea experiențe traumatizante pentru ca autoritățile să își facă treaba pentru care sunt remunerate? Sunt ferm convinsă că există un număr foarte mare de astfel de cazuri care au fost aduse la cunoștința autorităților și că acestea stau cumva închise într-un sertar, într-o cutie a Pandorei. Pentru ce există Protecția Copilului? Ce fac oamenii aceștia de fapt?
De ce este lăsat un copil în grija unui om despre care se știe clar că e alcoolic și violent? Din moment ce omul acesta își bate femeia, alcoolică la rândul ei, nu e clar că ceva scârțâie și în relația tată-copil?

      Sunt unul dintre copiii care au fost, din când în când, “atinși” de către mamă. Singurele motive care o împingeau la asemenea fapte erau cele legate de școală, deși am fost întotdeauna un elev bun, lăudat și apreciat de către profesori. În ideea de a avea un copil perfect, mama, mi-a dereglat, într-o oarecare măsură, self esteem-ul. Fapt ce a dus la niște alegeri proaste ale căror efecte le resimt și în momentul de față. Nu îi voi reproșa nimic niciodată pentru că iubesc fiecare celulă, fiecare fir de păr și centimetru de piele al acestei ființe serafice. Dar mă întreb, dacă eu, care am fost pălmuită, nu de foarte multe ori, de către unul dintre părinți, am dezvoltat anumite probleme, ce se întâmplă cu un copil abuzat sexual, lăsat să doarmă în șanțuri și bătut cu cruzime? Cum va evolua acest copil?
Inițial, nu doream să implic Biserica Ortodoxă în acest subiect, însă m-am gândit că are rădăcinile adânc înfipte în pământurile patriei și în mințile oamenilor. Când un popă vă adună ca pe oi și vă spune să nu fiți calici, să donați săracilor, deși (aici îl voi cita pe Bogdan Rădulescu) “îl așteaptă Mercedes-ul afară”, de ce nu vă îndeamnă să nu vă mai bateți copiii? De ce nu pornește niciun preot ipocrit o acțiune de reeducare a poporului, a părinților? Amintesc aceste lucruri pentru că acești indivizi sunt călăuze pentru un număr foarte mare de oameni, care le urmează sfaturile întocmai. Și de ce, tocmai Biserica Ortodoxă, este împotriva orelor de educație sexuală în școli? Sunt atât de multe lucruri de zis despre acest subiect.

Revenind la bietul copil, mă întreb dacă va încerca cineva să-i trateze rănile sufleteși, să-l ajute și să-l facă să devină un tânăr sănătos și integru. Simt nevoia să îl citez pe Drumeș în acest moment: “Marile dureri nu dor la început. Sunt mari pentru că deschid o rană care nu se mai vindecă”.

autor: Zeinep Aslan

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Facebook Comments

  • 788.634

One Response

  1. In primul rand nu generalizati. Nu stiu ce preoti cunoasteti, eu cunosc o gramada care se ocupa de copii, ii ajuta, se ocupa de educatia lunga. Va pot trimite o lista, in afara de preotul Nicolae Tanase din Valea Plopului, ce are grija de peste 400 suflete, 300 si ceva( cifra se modifica de la o zi la alta)copii. Ultima data cand am fost acolo l-am intrebat ce as putea aduce la care mi-a raspuns ca e mai bine sa sun, se modifica urgentel;e. a fost cand avea nevoie de rechizite, altadata de pampers pentru copii mici si batrani bolnavi, etc. In zona Covasnei, Harghita, unde statul dar si noi ca popor uitya de romanii maghiarizati, sunt preoti care in mici incaperi, incearca sa pastreze limba si natia. Unde nu avea cu ce sa incalzeasca si care a putut si a vrut a ajutat pentru o centrala termica, sa poata invata copiii. ETC, etc, etc. Mai iesiti din casa, din fata calculatorului, mergeti prin sate si veti afla adevarul legat de biserica ce o blamati. Exact ca in orice domeniu, (exemplu, medici) exista oameni ce isi fac meseria si atat, dar si care au vocatie, se dedica trup si suflet. Cunosc si eu cazuri de preoti hapsani dar asta nu e o regula. Pe cei buni ii ascundemi sub pres, biserica trebuie calcata in picioare, credinta anulata si scoatem pe tapet numai gunoiul. Nu e o expunere corecta, impartiala. Sexul? Depinde de la ce varsta i se spune copilului. Eu cred ca, copilul trebuie lasat sa copilareasca, sa aibe fiourul, emotia primului sarut, primei atingeri cand se iau de mana…pana la sex mai e. Daca nu lasam sa fie toate la timpul lor, e ca si cum am deschide cutia Pandorei, ne rezumam la instict, la curiozitate si cam atat…Pacat!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  • 788.634

Hey there!

Sign in

Forgot password?
Close
of

Processing files…