Get new posts by email
ianuarie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Apr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
  • 788.634

PROPAGANDA ANTI VACCINĂRII, ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ

 

In contextul in care surse dubioase răspândesc false avertismente despre pericolele care se expun cei care se vaccineaza.

Din surse: Note informative din cadrul Serviciului Roman de Informații relevă implicarea unor surse externe in această propagandă și riscul unui atac biologic.

Cine să fie oare această sursă externă? Mama Rusie pe care postacii de serviciu din mediul on-line și alte site-uri care conțin cuvântul „ortodox” le împărtășesc cu atâta ardoare teoria conspirației?

Doctorii dau un semnal de alarmă în privința acestui trend în creștere și avertizează persoanele care își expun copiii riscului de a nu fi vaccinați și pericolul pe care aceștia îl reprezintă. Nu este de joacă!

images(3)

 

În tot acest timp, în ţările civilizate milioane de vieţi sunt salvate anual ca urmarea a vaccinării preventive.
Boli ce pot fi prevenite prin vaccinare: antrax, rujeolă, rubeolă, holeră, boala meningococică, gripă, difterie, parotidită epidemică, tetanos, hepatita A, B şi E, tuse convulsivă, tuberculoză, boala pneumococică, febra tifoidă, poliomielită, encefalită de căpuşă, infecţia cu Haemophilus Influenzae tip B, rabie, varicelă, herpes Zoster, infecţia HPV, gastroenteritele cu Rotavirus, febra galbenă, encefalita japoneză. Sursa: SNMF
Vaccinarea salvează milioane de vieţi
– România – incidenţa bolilor care pot fi prevenite este în creştere
– peste 3 milioane de vieţi – salvate anual prin vaccinare ( în lume)
Sursa: Societatea Română de Pediatrie
Vaccinarea în România, sub pragul de siguranţă
– noiembrie 2012 – rata de vaccinare mult sub pragul de 95% recomandat de OMS
– vaccinarea a scăzut constant la toate vaccinurile din Programul Naţional de Imunizare, cu excepţia celui făcut în maternitate
Vaccinarea – în scădere, incidenţa bolilor – în creştere
– 2012 – 2013 – în România, cea mai ridicată rată de incidenţă a rubeolei, din Europa (de 27 de ori mai mare decât media europeană)
– locul 2 în Europa la incidenţa rujeolei (pojar) (de peste 7 ori peste media europeană)
Sursa: Societatea Română de Pediatrie
Pojarul (rujeola), o boală care poate ucide
– ţări subdezvoltate – peste 20 de milioane cazuri/an (Asia, Africa)
– până în 1980 – 2,6 milioane decese/an
– vaccinul, folosit de 50 de ani
– din 2001: 1,1 miliarde persoane vaccinate, 13,8 milioane decese evitate, cu 78% mai puţine decese la copii
Boala pneumococică
– peste 1,6 milioane de decese anual
– anual, 1,1 milioane de decese la copiii cu vârsta sub 5 ani
Meningita pneumococică – mortalitate 45%, sechele în peste 50% din cazuri
– Europa – cost pneumonie – 10 miliarde euro/an
Sursa: SNMF

Pentru a pune dezbaterea într-o perspectivă realistă o să folosim exemplul familiei Nunțepescu compusă din Mihai (32 de ani) , Diddina ( 27 de ani) și Valentin (3 ani).

Relatează insulaindoielii

Valentin nu este vaccinat cu niciunul dintre vaccinurile din schema națională pentru că Diddina s-a speriat citind despre vaccinuri și a confirmat cu vreo două vecine (tanti Portocala și doamna Chlorella) că e mai bine să nu vaccineze.

Mihai nu s-a opus socotind ca dupa nasterea micutului ii datoreaza sotiei cateva veto-uri .

Așa că Valentin Nunțepescu a crescut fără a fi vaccinat. Pentru că majoritatea copiiilor din parcuri și cu care s-a mai întâlnit erau sănătoși și vaccinați evident că nu s-a îmbolnăvit.

Părinții au presupus că asta e din cauza deciziilor lor mărețe așa că au fost și mai convinși că vaccinarea e inutilă.

Asta până când Valentin Nunțepescu a ajuns la vârsta la care părinții s-au gândit să îl dea la gradiniță.

Pentru că regulamentele grădiniței spun că părinții trebuie să aducă dovada vaccinării, ne aflăm în următoarele situații:

1. Valentin primeste toate vaccinurile urmand un program accelerat astfel încât să ajungă la paritate cu colegii.

2. Prin mituirea unui medic, copilul e înscris cu carnetul de vaccinări complet în ciuda faptului că nici un ac nu l-a atins (fyi, Ministerul Sănătății, chestia asta chiar se întâmplă)

3. Părinții fac scandal grădiniței și se folosesc de argumente precum anumite paragrafe din Legea Sănătății și Constituție pentru a li se permite înscrierea cu copilul nevaccinat.

4. Grădinița se ține tare pe picioare și refuză înscrierea, lăsându-i pe părinți cu o dilemă nasoală.

Pentru că rar se întâmplă cazul 1, cu excepția unor părinți care au uitat sau au avut alte griji și acum își dau seama ce au făcut și de asemenea pentru că e foarte dificil să dovedesti cazul 2… o să ne concentrăm pe cazul 3 și cazul 4.

Înainte de asta sper că pentru ultima dată voi scrie motivul pentru care, în general, este o idee proastă să îți duci copilul nevaccinat la grădiniță și de ce, în ciuda faptului că restul copiiilor sunt vaccinați regulamentele impun personalului grădinițelor să refuze sau să nu facă viața ușoară părinților care nu vaccinează.

Majoritatea vaccinurilor funcționează ca un echipament de protecție.

Virusuri și bacteriile sunt în perpetuă căutare a unei noi victime dar datorită vaccinului, dacă încearcă să se instaleze în organism, sunt evacuate rapid.

În ciuda perfecționării continue, nu toți pot beneficia de protecția oferită de vaccinuri, în anumite cazuri, sistemul imunitar pur și simplu nu observă antigenul.

Într-un grup de copii, daca 95% sunt vaccinați, atât cei care nu au beneficiat de vaccin, cât și cei vaccinați vor fi protejați datorită imunității de grup. Cei vaccinați îi vor face pe cei pentru care vaccinul nu a funcționat ”invizibili”.

Dar chiar și în acest caz, nimic nu este 100% sigur. O breșă în echipamentul de protecție poate produce o infecție în grupul de copii.

Și această breșă poate fi chiar copilul nevaccinat care nu are nici un fel de protecție impotriva virusurilor.

Sper că ce am scris răspunde întrebării atât de des întâlnită ”de ce este copilul meu nevaccinat un pericol pentru copilul tău vaccinat”.

O exemplificare a acestui pericol o reprezintă o epidemie de oreion ce s-a întâmplat într-o comunitate evreiască, majoritar vaccinată. Datorită particularităților școlii tradiționale evreiesti, copiii infectați cu oreion au fost foarte des în contact cu copii sănătoși (și vaccinați).

Expunerea prelungită la factorul infecțios a trecut prin protecția oferită de vaccin. Totuși, faptul că epidemia a fost izolată la comunitatea evreiască arată că vaccinarea populației în general este eficientă (vaccinul anti-oreion este cuprins în vaccinul ROR). În acest caz, a fost suficient ca 10% dintre copii să nu fie vaccinați si 14% să fi primit doar o doză (din cele două recomandate) pentru a penetra protecția oferită celor vaccinați complet.

O epidemie de acest gen se poate petrece oricand dacă doar câțiva copii nevaccinați ajung într-un grup de copii vaccinați.  Relatează insulaindoielii

Video in limba engleză despre cele 10 vaccinuri care au salvat omenirea.

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Facebook Comments

  • 788.634

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  • 788.634

Hey there!

Sign in

Forgot password?
Close
of

Processing files…